Lågt blodtryck och en känsla av utbrändhet som begränsar mitt liv

Tindra berättar om hur hon efter ett blodtrycksfall fått en oro över att svimma och hur detta, tillsammans med andra symptom, begränsar henne i livet.

(Ett nytt fönster öppnas)

Lågt blodtryck och en känsla av utbrändhet som begränsar mitt liv

Hej, jag är en kvinna på 21 år och jag har haft besvär med blodtrycket sen ca 2,5 år tillbaka i tiden. Föll första gången ihop under lektionstid & slog i huvudet i en tegelvägg, så fick åka in akut. Gjorde flera tester & det enda som var fel var blodtrycket som låg på 80/50.


Bästsäljande blodtrycksmätare


Har varit många gånger på vårdcentralen. Det enda de säger är att jag ska få i mig salter, vatten, röra på mig men inte överanstränga mig, stressa mindre, använd stödstrumpa, undvika kaffe osv. Jag förebygger så gott jag kan, men det blir inte bättre & jag känner att jag inte får någon hjälp.

Har inte kunnat stå upp i duschen sen första gången jag föll ihop, har ständig känsla av utbrändhet, kan inte visa mig ute på sommaren utan att få blodtrycksfall, enklare träning är oerhört påfrestande & är väldigt begränsad i min vardag. I början vågade jag knappt gå ut utanför dörren själv, för jag var så rädd för att svimma utan att ha nån som kunde hjälpa mig. Var också rädd för att svimma framför folk. Dessutom har jag kraftiga kramper i bröstet & över hjärtat, men EKG-undersökningen visade inga fel.

Är det någon som har liknande besvär eller har några fler tips på hur man kan gå till väga för att kunna leva ”ett normalt liv” igen?


Populära blodtrycksmätare


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Tindra
Källor: Tindra

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *